NOx-sensoren

Iedereen heeft ooit wel van een NOx- of lambdasonde gehoord of heeft er waarschijnlijk ook al eens mee te maken gehad. Wij leveren en installeren hoogwaardige NOx-sensoren voor vrachtwagens en bussen.

Truckondeel.nl de specialist in NOx-sensoren"

NOx staat voor nitrogen oxide (Engels voor stikstofoxide). Eigenlijk is een NOx sensor een tweede lambdasonde die achter de katalysator in de uitlaat wordt gemonteerd. De oorspronkelijke lambdasonde kennen we nog uit de tijd dat voertuigen geen katalysator hadden. Maar waar de lambdasonde het zuurstofgehalte moest meten, registreert de NOx sensor de hoeveelheid stikstof nadat de uitlaatgassen eerst in de katalysator zijn geweest.
Op deze wijze wordt de functionaliteit van de katalysator getoetst, en de waarden ervan doorgestuurd naar het motormanagementsysteem.

Sensoren zijn gevoelige componenten in een voertuig en hebben daarom een bepaalde expertise nodig om hun werking te garanderen. Truckonderdeel.nl heeft de kennis, expertise en producten om een passend antwoord te bieden op elk NOx-vraagstuk.

Veelgestelde vragen

"WAT IS EEN NOX SENSOR?"
De NOx sensor is samen met de NOx opslagkatalysator een onderdeel in de uitlaat om de uitstoot van schadelijke NOx gassen te verminderen.

"WAT ZIJN DE NADELEN VAN EEN DEFECETE NOX SENSOR?"
Auto zal niet door de APK keuring komen.
De truck kan stotteren en haperen.
Het brandstof verbruik gaat omhoog tot 20% en
de uiitstoot van schadelijke gassen is hoger.
De motor gaat in noodloop.
Motorlampje brand en komt altijd terug na 400KM.

Neem contact met ons op!